Hardal Soslu Avokadolu Karides Tarifi
Hardal Soslu Avokadolu Karides tarifi: Hardal Soslu Avokadolu Karides için gerekli malzemeler nelerdir? Hardal Soslu Avokadolu Karides nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hardal Soslu Avokadolu Karides yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram jumbo karides
- 3 su bardağı su
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1/2 çay kaşığı tane karabiber
Hardal Soslu Avokado için:
- 3 adet olgun avokado
- 3 yemek kaşığı hardal
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 adet limon suyu
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş kişniş tohumu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Hardal Soslu Avokadolu Karides tarifi nasıl yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, maydanoz, üzüm sirkesi ve tane karabiberi küçük bir tencereye aktarın. Suyu ekleyin ve orta ateşte kaynatın.
- Kaynamakta olan aromatik suya, temizlediğiniz jumbo karidesleri ekleyin ve 8- 10 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan karidesleri suyunu süzdükten sonra derin bir karıştırma kabına alın.
- Sosunu hazırlamak için; olgun durumda olan avokadoları ortdan ikiye kesin. İri çekirdeklerini çıkartın. Kabuklarını soyduktan sonra iki tanesini iri parçalar halinde doğrayın ve karıştırma kabına aktarın.
- Avokadoların birini çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Maydanozu incecik kıyın.
- Püre avokadoyu; hardal, sızma zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz, ince çekilmiş kişniş tohumu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ile karıştırın.
- Haşlanmış karidesler ve avokado parçaları ile hazırladığınız sos karışımını harmanlayın.
- Buzdolabında en az 15 dakika kadar beklettikten sonra bu doyumsuz lezzetin keyfini, sevdiklerinizle paylaşarak çoğaltın.
Hardal Soslu Avokadolu Karides tarifinin püf noktası nedir?
Ayıkladığınız jumbo karidesleri, lezzetlerini arttıracak aromatik haşlama suyunda 8- 10 dakikadan fazla haşlamamaya özen gösterin.