Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi

Hanım Göbeği Tatlısı

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi

Hanım Göbeği Tatlısı tarifi: Hanım Göbeği Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Hanım Göbeği Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hanım Göbeği Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 adet yumurta

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilin

Hanım Göbeği Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve suyu kaynatıp, şerbeti hazırlıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Tencereye tereyağı ve suyu koyup, kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp, içine un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Sürekli karıştırarak hamuru tencereye yapışmayan, pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.  El yakmayan sıcaklığa gelmesi için beş dakika bekliyoruz.
  • Hamura 1 yumurta kırıp karıştırıyoruz. 4 yumurta için aynı işlemi yapıyoruz.  Cıvık ve pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
  • Tavaya sıvı yağ koyup, yağ soğukken içine krema sıkma torbasına koyduğumuz hamurdan küçük halkalar halinde sıkıyoruz ve altını açıyoruz. Sallayarak arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Tavandan aldığımız hamuru soğuk şerbetin içine atıyoruz. 2 dakika şerbette tutup, servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

Hanım Göbeği Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Eğer krema torbası yoksa, hamuru buzdolabı poşetine koyup, ucunu kesip kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025