Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi
Hanım Göbeği Tatlısı tarifi: Hanım Göbeği Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Hanım Göbeği Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Hanım Göbeği Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 8 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 adet yumurta
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilin
Hanım Göbeği Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve suyu kaynatıp, şerbeti hazırlıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
- Tencereye tereyağı ve suyu koyup, kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp, içine un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Sürekli karıştırarak hamuru tencereye yapışmayan, pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz ve ocaktan alıyoruz. El yakmayan sıcaklığa gelmesi için beş dakika bekliyoruz.
- Hamura 1 yumurta kırıp karıştırıyoruz. 4 yumurta için aynı işlemi yapıyoruz. Cıvık ve pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
- Tavaya sıvı yağ koyup, yağ soğukken içine krema sıkma torbasına koyduğumuz hamurdan küçük halkalar halinde sıkıyoruz ve altını açıyoruz. Sallayarak arkalı önlü kızartıyoruz.
- Tavandan aldığımız hamuru soğuk şerbetin içine atıyoruz. 2 dakika şerbette tutup, servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Hanım Göbeği Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Eğer krema torbası yoksa, hamuru buzdolabı poşetine koyup, ucunu kesip kullanabilirsiniz.