Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hanım Göbeği Tarifi

Hanım Göbeği

Hanım Göbeği Tarifi

Hanım Göbeği tarifi: Hanım Göbeği için gerekli malzemeler nelerdir? Hanım Göbeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hanım Göbeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 100 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hanım Göbeği tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayın. Suyu ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaynatın ve biraz koyulaşmasını bekleyin.
  • Ardından limon suyunu ilave edin ve 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Hanım Göbeği tarifinin püf noktası nedir?

Şerbet soğuk, içine atacağınız pişmiş hamurlar ise sıcak olmalı. Çıtırlıklarını kaybetmemeleri için, şerbetin içinde çok fazla bekletmeden servis etmelisiniz.

Hanım Göbeği tarifi için servis önerisi

Pudra şekeri ya da toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025