Hamuru Patatesli Poğaça Tarifi
Hamuru Patatesli Poğaça tarifi: Hamuru Patatesli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Hamuru Patatesli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Hamuru Patatesli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı organik tam buğday unu
- 4 adet küçük boy haşlanmış patates
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
- 2 adet yumurta
- 1 adet toz maya
- 2 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı peynir
Hamuru Patatesli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerimizi haşlayalım, daha sonra mayamızı aktif hale getirelim.
- Üzerine az ılık su ve şekeri ekleyelim ve 10 dakika bekletelim.
- Patateslerimizi 1 çay bardağı süt ile püre haline getirelim unu havuz gibi açıp tüm malzemeyi ekleyip pürüzsüz yumuşak bir hamur elde edelim. 40 dakika beklemeye alalım.
- Şekil verip içerisine pey ilave edip üzerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısınmış fırında 170 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Hamuru Patatesli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
İki yumurtanın bir sarısı üzerine sürülecek patatesler iyice ezilip püre halinde olmalı yumuşak ve pürüzsüz hamur olmalı un takviyesi yapmayın lütfen sert bir poğaça olur.