Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması

Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması tarifi: Hamur Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Hamur Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hamur Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2,5 - 3 su bardağı un

Elimizi yağlamak için:

  • 1/2 kase sıvı yağ

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Hamur Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle sütü yoğurma kabına alıp üzerine mayayı ilave edelim ve karıştıralım.nArdından göz kararı tuzunu ilave edelim. 
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da yoğurmaya başlayalım.(Bu aşamada ilave ettiğimiz un miktarı çok önemli. Hamur ele yapışacak kıvamda olacak. Çok fazla un eklememiz hamurun kızarırken çok sert olmasına neden olur.)
  • Ele yapışan kıvamı elde ettiğimizde hamuru yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Elimizle şekil vererek sıvıyağda kızartalım.(Hamur elimize yapışacağı için şekil vermeden önce kaseye koyduğumuz sıvıyağ ile elimizi ıslatalım.)
  • Kızardıktan sonra sıcacık servis edelim. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025