Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması

Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması tarifi: Hamur Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Hamur Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hamur Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 paket yaş maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Hamur Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı karıştırın. 10 dakika bekleyin.
  • Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.
  • Hamuru 10 dakika kadar yoğurun ve üzerini örtüp bir saat kadar mayalayın.
  • Mayalanmış hamuru merdane ile açın. Yuvarlak şekil verin.
  • Şekil verdiğiniz hamurları 10 dakika ikinci defa mayalayın ve sıcak sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025