Hamur Kızartması Tarifi
Hamur Kızartması tarifi: Hamur Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Hamur Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Hamur Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 paket yaş maya
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
Hamur Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı karıştırın. 10 dakika bekleyin.
- Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.
- Hamuru 10 dakika kadar yoğurun ve üzerini örtüp bir saat kadar mayalayın.
- Mayalanmış hamuru merdane ile açın. Yuvarlak şekil verin.
- Şekil verdiğiniz hamurları 10 dakika ikinci defa mayalayın ve sıcak sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Afiyet olsun.