Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması

Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması tarifi: Hamur Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Hamur Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hamur Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamurun harcı için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Hamur Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Bir karıştırma kabında yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu güzelce karıştırın.
  • Üzerine unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezelere ayırın.
  • Tezgahınızın üzerine un serpin ve bezeleri bir merdane yardımıyla küçük bir tabak boyutunda açın. Ortasını bir oklavanın ucu ile delin.
  • Bir tavanın içerisinde kızdırdığınız sıvı yağda hamurlarınızı önlü arkalı güzelce kızartın.
  • Tüm hamurları kızartınca dileğiniz atıştırmalıklarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hamur Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Adet sayısı hazırladığınız hamur toplarının büyüklüklerine göre azalıp artabilir.Hamurlar kısa sürede pişeceği için tam olarak kabarmadan aralarda ters çevirerek hafif bir renk alana kadar pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025