Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması

Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması tarifi: Hamur Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Hamur Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hamur Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5-2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Hamur Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Malzemeleri sırasıyla bir kaba alacağız. Önce yumurta ve yoğurdu koyalım iyice karıştıralım.
  • Ardından yağı tuzu ve kabartma tozunu koyalım hafif karıştıralım.
  • En son unu koyalım yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuz hazır.
  • Yoğurduğumuz hamuru hafif unladığımız tezgaha alalım oklava ve ya merdane yardımıyla hamuru açalım.
  • Ben kabımındaki hamuru ikiye ayırıp öyle açıyorum daha rahat alanım olsun diye.
  • Bir de hamuru ne kadar inceltirseniz o kadar ince olur ve kabarmaz.
  • Hamurunuzu orta bir şekilde açın. Hamurunuzu boydan boya kesin kare kare yuvarlak farketmez ne kadar büyüklükte isterseniz o kadar kesin tabi kocaman yapmayın.
  • Ben boyutunu kendi kesimime göre ayarlıyorum. Tavamızın içerisine sıvı yağ koyup,kızgın yağda hamurlarımızı önlü arkalı güzelce kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Hamur Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Bir de hamuru ne kadar inceltirseniz o kadar ince olur ve kabarmaz. Yağ biraz önemli az yağ olursa yanabilir hemen çokta yağ olmasın çekebilir. orta bir yağ ayarlayın kendiniz tavanıza göre tavanızı da büyük seçmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025