Hamsili Pilav Tarifi
Hamsili Pilav tarifi: Hamsili Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Hamsili Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hamsili Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 800 gram hamsi (kılçıkları temizlenmiş)
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü (suda bekletilmiş)
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Pişirme işlemi için:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu
Hamsili Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ ve zeytinyağıyla birlikte soğanları kavurun.
- Dolmalık fıstık, tuz, karabiber,kuru nane, pirinç ve kuru üzümü ekleyip 3-4 dakika kavurun. Kaynar suyu da ilave edip 5 dakika harlı ateşte kaynatın ve altını kısıp demlenmeye bırakın.
- Yağladığınız güveçleri mısır unuyla kaplayın ve ayıklanmış hamsilerin derileri dışta kalacak şekilde güvece dizin.
- Demlenmiş pilava son olarak kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın ve güveç kaplarına paylaştırın.
- Üzerlerini tekrar hamsi ve mısır unuyla kaplayıp 180 derece fırında 25 dakika fırınlayın.
- Pişen hamsili pilavları tabağa ters çevirip servis edin, afiyet olsun!
Hamsili Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Hamsilerin kılçık ve kafa kısımlarını muntazam bir şekilde, tek tek ayıklayın. Balıkların zede almadan bütün bir halde ayıklanıyor olması pilavın lezzeti ve görselliği açısından oldukça önemli.Kuş üzümünü suda bekletip, duruladıktan sonra kullanın.