Hamsili Pilav Tarifi
Hamsili Pilav tarifi: Hamsili Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Hamsili Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Hamsili Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram hamsi
- 1 kase pirinç
- 1 adet soğan
- 1/2 çay bardağı kuş üzümü (suda bekletilmiş)
- 1 tepeleme tatlı kaşığı balık baharatı
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı yenibahar
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Hamsili Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pilav için; soğanı doğrayın ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. İçerisine önceden ıslatılmış,süzülmüş pirinci ilave edip tekrar kavurun.
- Tuz ve baharatları ekleyin. Suda bekletilmiş kuş üzümü ve suyu da ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişen pilavın üzerine kıyılmış dereotunu ekleyin, karıştırın ve demlenmeye bırakın.
- Diğer bir yanda 30 cm’lik derin bir yağlanmış tavaya ayıklanmış hamsileri dış kısımları tavanın tabanına gelecek şekilde bütün tavayı kaplayarak dizin.
- Üzerine demlenmiş pilavı tamamen dökün, tavanın kenarlarındaki hamsileri pilavın üzerine kapayın ve pilavın üzerini de tamamen kapatacak şekilde kalan hamsileri dizin.
- Üzerine bir kapak kapayarak ocağa alın. Alt kısımdaki hamsiler kızardıktan sonra kapak yardımıyla ters yüz yaparak diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.