Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav tarifi: Hamsili Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Hamsili Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hamsili Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram temizlenmiş karadeniz hamsi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 bağ pirinç
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu
  • 1 avuç maydonoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamsili Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı ve soğanı bir tencereye alıp kavurmaya başlayın.
  • Pirinçleri iyice yıkadıktan sonra tencereye ilave edin, çam fıstıklarını da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kuş üzümlerini ve 3 su bardağı kaynar suyu ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişmesine yakın yeşillikleri ve baharatları ilave edin ve tuzunu ayarlayın.
  • 10 dk dinlendirdikten sonra karıştırıp havalandırın. İçinden defne yapraklarını çıkartın.
  • Yağlanmış güveçlere tuzlanmış, karabiberlenmiş hamsileri derili kısımları dışa gelecek şekilde dizin.
  • İçlerine pilavı doldurun ve hamsilerin açıkta kalan kısımları ile pilavın üstünü örtün.
  • Üzerilerine kurumamaları için ikişer yemek kaşığı su gezdirip, bir fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025