Hamsili Pilav Tarifi
Hamsili Pilav tarifi: Hamsili Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Hamsili Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet orta boy
Hamsili Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram temizlenmiş karadeniz hamsi
- 1 adet kuru soğan
- 2 bağ pirinç
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 avuç ince kıyılmış dereotu
- 1 avuç maydonoz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 2 adet defne yaprağı
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamsili Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağı ve soğanı bir tencereye alıp kavurmaya başlayın.
- Pirinçleri iyice yıkadıktan sonra tencereye ilave edin, çam fıstıklarını da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kuş üzümlerini ve 3 su bardağı kaynar suyu ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişmesine yakın yeşillikleri ve baharatları ilave edin ve tuzunu ayarlayın.
- 10 dk dinlendirdikten sonra karıştırıp havalandırın. İçinden defne yapraklarını çıkartın.
- Yağlanmış güveçlere tuzlanmış, karabiberlenmiş hamsileri derili kısımları dışa gelecek şekilde dizin.
- İçlerine pilavı doldurun ve hamsilerin açıkta kalan kısımları ile pilavın üstünü örtün.
- Üzerilerine kurumamaları için ikişer yemek kaşığı su gezdirip, bir fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün. Afiyet olsun.