Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hamsili Kaygana Tarifi

Hamsili Kaygana

Hamsili Kaygana Tarifi

Hamsili Kaygana tarifi: Hamsili Kaygana için gerekli malzemeler nelerdir? Hamsili Kaygana nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hamsili Kaygana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kase hamsi (tuzlu kılçıkları ayıklanmış)
  • 1 kase maydanoz (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı dereotu (taze veya kuru)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)

Hamsili Kaygana tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaseye süt ve unu döküp güzelce çırpın.
  • Sonra yumurtaları ekleyip çırpın.
  • Kalan malzemeleri karıştırıp ısınmış az yağlı tavada orta ateşte çevirerek pişirin. Afiyet olsun.

Hamsili Kaygana tarifinin püf noktası nedir?

Yeşillik bol olsun. Sakın tuz eklemeyin, hamsiler tuzlu olduğu için çok tuzlu olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025