Hamsi Tava Tarifi
Hamsi Tava tarifi: Hamsi Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Hamsi Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tabaklık
Hamsi Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram temizlenmiş karadeniz hamsi
- 1 kase mısır unu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
Hamsi Tava tarifi nasıl yapılır?
- Hamsilerimizi bir kabın içinde güzelce yıkıyoruz.
- Ardından tuz atıp karıştırıyoruz.
- Mısır unumuzu geniş bir tabağa alıp hamsilerimizi tek tek arkalı önlü buluyoruz.
- Tavamıza yağın yarısını döküyoruz ve ardından buladığımız hamsileri tavamıza dizmeye başlıyoruz.
- Ocağa alıp pişirmeye başlıyoruz, hamsimiz çatırdamaya başlayınca bir kapak veya servis tabağı yardımıyla ters çevirip diğer tarafının da pişmesini sağlıyoruz.
- Pişirdikten sonra bir tabağa alıp geri kalan hamsilerimizi de ayni işleme tabii tutuyoruz. Afiyet olsun.
Hamsi Tava tarifinin püf noktası nedir?
Tencerenin her yerinin sıvı yağ olması önemli ve tava granit ya da teflon olursa yapışma riski az olacağından çevirmesi de basit olacaktır.
Hamsi Tava tarifi için servis önerisi
Yanına roka, ayran, limon koyarak soframızı renklendirebiliriz.