Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hamsi Tava Tarifi

Hamsi Tava

Hamsi Tava Tarifi

Hamsi Tava tarifi: Hamsi Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Hamsi Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hamsi Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram hamsi
  • 3/4 su bardağı mısır unu
  • 7-8 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamsi Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Hamsileri ayıkladıktan sonra soğuk suyla yıkayıp bir süzgeçle iyice suyunu süzün.
  • Tavada sıvı yağı kızdırın.
  • Suyu süzülen hamsileri tuzla karıştırdığınız mısır ununa bulayıp kurukları iç tarafa gelecek şekilde tavaya dizin.
  • Alt tarafları kızardıktan sonra bir başka tava ile ters yüz edin ve diğer tarafını pişirin.
  • Hamsileriniz kızarınca tavanın üzerine bir tabak koyarak tabağa alın. Yanında soğan ve dilediğiniz yeşilliklerle servis edin. Afiyet olsun.

Hamsi Tava tarifinin püf noktası nedir?

Kızartma yağının iyice kızması balıkların daha iyi pişmesine ve daha az yağ çekmesine yardımcı olur. Balıkları yıkayıp duruladıktan sonra iyice kuruladığınıza emin olun, eğer kurumamış olurlarsa çıtır çıtır kızarmayacaklardır.

Hamsi Tava tarifi için servis önerisi

Bol yeşillik, taze soğan, mor soğan, limonla ve mısır ekmeğiyle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025