Hamsi Tava Tarifi
Hamsi Tava tarifi: Hamsi Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Hamsi Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hamsi Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram hamsi (ayıklanmış)
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet limon (servis için)
- 4-5 dal maydanoz (servis için)
Hamsi Tava tarifi nasıl yapılır?
- Ayıklanmış kılçığı çıkarılmış hamsiler yıkanır ve süzgeçe alınıp suları süzülmeye bırakılır.
- Unlar ve tuz geniş bir kapta karıştırılır. Balıklar una bulanıp kapalı bir şekilde pişireceğiniz tavaya yan yana dizilir.
- Tava ocağa alınır ve ısıtılır. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirilir ve pişmeye bırakılır.
- Kızarınca düz bir kapak veya geniş bir tabak yardımıyla ters çevrilerek tabağa alınır ve pişmemiş olan kısmı tavaya alınır.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirilir ve kızarmaya bırakılır. Güzelce piştikten sonra sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hamsi Tava tarifinin püf noktası nedir?
Balıkları una buladıktan sonra fazla unundan ayırın. Ekmek arası ve mevsim salatayla servis yapabilirsiniz.