Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hamsi Buğulama Tarifi

Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama Tarifi

Hamsi Buğulama tarifi: Hamsi Buğulama için gerekli malzemeler nelerdir? Hamsi Buğulama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hamsi Buğulama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram hamsi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet limon
  • 4 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay bardağı su

Hamsi Buğulama tarifi nasıl yapılır?

  • Temizlenmiş olan hamsileri bol su ile güzelce yıkayın ve genişçe bir tavaya yerleştirin.
  • Üstlerine halka halka doğranmış kuru soğanı, domatesleri ve limon dilimlerini yerleştirin.
  • Maydanozları da saplarından ayırıp serpiştirin. Tuz ve karabiberi de serptikten sonra üstüne 1 çay bardağı suyu gezdirin.
  • Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişirme süresinin sonunda sıcak sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025