Hamburger Ekmeği Tarifi
Hamburger Ekmeği tarifi: Hamburger Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Hamburger Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet orta boy
Hamburger Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya (1yemek kaşığı oluyor büyük paketler için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 6,5-7 su bardağı un
Üstüne sürmek için:
- 1/2 çay kaşığı bal
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı sumak
Hamburger Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Su, süt, sıvı yağ bunları bir tencere içerisinde biraz ısıtıyoruz, hepsi ılık olacak.
- Sonra yoğurma kabına ılık sıvı karışımını döküyoruz üstüne maya ve şeker ekliyoruz ve tahta kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş un ekliyoruz, biraz un koyduktan sonra tuzu ekliyoruz.
- Kıvamı ele yapışır şekilde olacak, unu kontrollü eklemek çok önemli.
- Ele yapışır yumuşak hamur elde ettikten sonra tekrar un ilavesi yapmayıp sıvı yağ ile hamuru toparlıyoruz.
- Hamurun üstünü streç ile kapatıp 1 saate yakın mayalanması için sıcak bir ortamda bekletiyoruz. 1 saat sonunda hamurun havasını alıp 10 eşit parçaya bölüyoruz.
- Yuvarlak şekiller verip fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve üstünü temiz nemli bezle örtüyoruz, yarım saat de tepsi mayası yapıyoruz.
- Ekmeklerimiz 2 katına çıkıyor tepsi mayası sayesinde , üstüne ballı-su karışımı sürüyoruz ve isterseniz sumak da atabilirsiniz, ben attım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. 20 25 dakikada pişiyor ama her fırına göre değişebilir, sizin gözünüz fırın da olsun. :)
Hamburger Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Sıvı karışımlar aynı ısıda olmalı. Hamur yumuşak kıvamda olmalı unu birden eklemeyin. Mayalanma süresini çok kısa tutmayın, ne kadar uzun süre mayalanmasına müsaade edersek o kadar puf puf hamburger ekmekleri elde ederiz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. :)