Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hamburger Tarifi

Hamburger

Hamburger Tarifi

Hamburger tarifi: Hamburger için gerekli malzemeler nelerdir? Hamburger nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hamburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamburger köftesi için:

  • 200 gram burger eti ( yağ oranlı döş eti)
  • 20 gram et suyu
  • 10 gram karabiber-tuz karışımı

Hamburgeri için:

  • 90 gram burger ekmeği
  • 35 gram domates
  • 20 gram füme et
  • 5 gram yeşillik (marul yaprağı)
  • 13 gram kırmızı soğan
  • 10 gram cheddar peyniri

Servisi için:

  • 120 gram kızarmış patates

Hamburger tarifi nasıl yapılır?

  • Belirli bir ısı aralığında (0-4 derece) dinlenen döş etine ağırlığının yüzde yirmisi oranında yağ ekledikten sonra çekerek kıyma haline getirin.
  • Sadece et suyu ve tuz/karabiber karışımı eklediğiniz kıymayı, az miktarda yoğurarak hamburger köftesi haline getirin. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Domatesi halka şeklinde dilimleyin. Sap kısımlarını temizlediğiniz yeşillikleri bol suda yıkadıktan sonra salata kurutucusundan geçirin. Kırmızı soğanı incecik doğrayın.
  • Arzuya göre kırmızı soğanı toz şekerle karamelize ettikten sonra ketçap ilavesiyle sos haline getirin.
  • Baş parmağınızla orta kısmına bastırdığınız hamburger köftesini, ızgarada arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre kızartın.
  • Köftenin üzerine yerleştirdiğiniz cheddar peynirinin ısıyla erimesini sağlayın. Hamburger ekmeklerinin iç kısımlarını ızgarada ısıtın.
  • Ekmeğin taban kısmına hazırladığınız sostan sürün. Üzerine marul yaprağını yerleştirin.
  • Domates dilimi ve kırmızı soğan parçalarını ekleyin. Üzerinde eriyen cheddar peyniri bulunan kızarmış köfteyi yerleştirin.
  • Eriyen peynire tutunması için füme et dilimini ekleyin. Ekmeğin üst (kapak) kısmına arzuya göre mayonezli-süzme yoğurtlu sos sürüp hamburgerin üzerine kapatın.
  • Hazırladığınız hamburgeri; bekletmeden sıcağı sıcağına ve kızarmış iri dilim, baharatlı patatesler eşliğinde servis edin.

Hamburger tarifinin püf noktası nedir?

Hamburger köftesini çok fazla yoğurmadan hazırlayın. 0-4 derece arasında dondurmadan, buzdolabında dinlendirin. Etin protein yapısını bozmamak için bu ısı aralığı oldukça önemli.

Hamburger tarifi için servis önerisi

Hazırladığınız hamburgeri, arzuya göre hardal ya da turşu dilimleriyle zenginleştirerek de servis edebilirsiniz. 


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025