Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Halusky Tarifi

Halusky

Halusky Tarifi

Halusky tarifi: Halusky için gerekli malzemeler nelerdir? Halusky nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Halusky yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patatesler için:

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı maydanoz

Haşlamak için:

  • 1,5 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz

Servis için:

  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Halusky tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri rendeleyin ve bir kaseye koyun. (rendenin en küçük kısmı ile rendelemelisiniz.)
  • Un,maydanoz ve tuzu rendelenmiş patatesler ile karıştırın. (yapışkan bir kıvamı olmalı.) Eğer tam yapışkan bir kıvamı yoksa bir kaç kaşık un daha ekleyebilirsiniz.
  • Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve içine tuz atın.
  • Halusky yapmanın geleneksel yolu hamuru elekten geçirip direkt olarak kaynar suya düşmesini sağlamaktır.
  • Bir eleğiniz varsa tencereye kapak şeklinde oturtarak direkt suya hamurlarınızı dökebilirsiniz.
  • Eleğiniz yoksa hamura biraz daha un ekleyerek katı bir kıvam elde edip keserek de haşlayabilirsiniz.
  • Suya eklediğiniz hamurları 3-4 dakika haşlayın. Hamurlar hazır olduğunda suyun üzerine çıkacak ve rengi değişecektir. Hamuru oluklu bir kaşık ile alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Halusky tarifinin püf noktası nedir?

Halusky'i daha da lezzetlendirmek isterseniz krema ya da peynir ekleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025