Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Halka Poğaça Tarifi

Halka Poğaça

Halka Poğaça Tarifi

Halka Poğaça tarifi: Halka Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Halka Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Halka Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 0.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı susam

Halka Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü ılıklaştırın ve toz şeker ile mayayı içene karıştırıp üstünü kapatın ve yaklaşık 5 dakika mayalanması için bekleyin.
  • Ardından içerisine yumurta beyazını, sıvı yağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurun üstünü örtün ve yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanma süresinin sonunda hamuru 3 cm kalınlığında açın ve bir bardak ve şişe kapağı yardımı ile hamuru keserek halka şekli verin.
  • Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin ve arta kalan hamurları tekrar yoğurup şekillendirerek bu şekilde tüm hamuru hazırlayın. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarıp pişene dek yaklaşık 25 dakika pişirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025