Halka Poğaça Tarifi
Halka Poğaça tarifi: Halka Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Halka Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Halka Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 0.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 çay bardağı susam
Halka Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ılıklaştırın ve toz şeker ile mayayı içene karıştırıp üstünü kapatın ve yaklaşık 5 dakika mayalanması için bekleyin.
- Ardından içerisine yumurta beyazını, sıvı yağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurun üstünü örtün ve yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanma süresinin sonunda hamuru 3 cm kalınlığında açın ve bir bardak ve şişe kapağı yardımı ile hamuru keserek halka şekli verin.
- Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin ve arta kalan hamurları tekrar yoğurup şekillendirerek bu şekilde tüm hamuru hazırlayın. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarıp pişene dek yaklaşık 25 dakika pişirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!