Haçapuri Tarifi
Haçapuri tarifi: Haçapuri için gerekli malzemeler nelerdir? Haçapuri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Haçapuri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında, küp küp doğranmış)
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
İçi için:
- 4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram tuzsuz beyaz peynir
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
Kenarları için:
- 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Haçapuri tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, kuru maya ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın.
- Ayrı bir kabın içerisine unu aktarın. Unun ortasını açın ve sütlü karışımı içerisine azar azar ilave ederek karıştırın.
- Tereyağlarını da ilave ederek güzelce yoğurmaya başlayın. Homojen kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın.
Haçapuri tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun kenarlarını biraz daha kalın bırakmanızda fayda var. Bu şekilde içerisinde malzeme akmayacaktır ve yumuşacık kıvamlı bir haçapuri yeme şansınız olacaktır. İnce yaparsanız çok çabuk pişip çıtır çıtır olacaklardır, bu nedenle orta kalınlıkta hamurlar açmanızda fayda var.
Haçapuri tarifi için servis önerisi
Servis etmeden önce son aşamada kenarlarına eritilmiş tereyağı sürerek lezzetlendirebilirsiniz.