Güz İmam Bayıldısı Tarifi
Güz İmam Bayıldısı tarifi: Güz İmam Bayıldısı için gerekli malzemeler nelerdir? Güz İmam Bayıldısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Güz İmam Bayıldısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet küçük boy havuç
- 2-3 yaprak fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 dilim beyaz peynir
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz (üzeri için)
Güz İmam Bayıldısı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları ortadan ikiye bölüp bıçakla çizikler atıp üzerine tuz, zeytinyağı ve karabiber ekip fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Patlıcanlar yumuşadıktan sonra iç kısmını dış kabuğunu parçalamadan çıkarıyoruz.
- Patlıcanın iç kısmını küçük parçalara kesiyoruz ve bir tabağa alıyoruz.
- Tavaya zeytinyağı ekleyip yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Küp doğradığımız patatesi, biberi ve havucu ekliyoruz.
- Ağzını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Domates sosunu, minik kestiğimiz fesleğen yaprağını ve baharatlarını ekliyoruz.
- En son ayırdığımız patlıcanı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız iç harcı patlıcan kabuğunun içine yerleştiriyoruz.
- Küp doğradığımız beyaz peyniri ekleyip fırına atıyoruz.
- Üzeri kızarınca yemeğimiz hazır. Deneyenlere afiyet olsun.