Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güz İmam Bayıldısı Tarifi

Güz İmam Bayıldısı

Güz İmam Bayıldısı Tarifi

Güz İmam Bayıldısı tarifi: Güz İmam Bayıldısı için gerekli malzemeler nelerdir? Güz İmam Bayıldısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güz İmam Bayıldısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 2-3 yaprak fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz (üzeri için)

Güz İmam Bayıldısı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları ortadan ikiye bölüp bıçakla çizikler atıp üzerine tuz, zeytinyağı ve karabiber ekip fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Patlıcanlar yumuşadıktan sonra iç kısmını dış kabuğunu parçalamadan çıkarıyoruz.
  • Patlıcanın iç kısmını küçük parçalara kesiyoruz ve bir tabağa alıyoruz.
  • Tavaya zeytinyağı ekleyip yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  • Küp doğradığımız patatesi, biberi ve havucu ekliyoruz.
  • Ağzını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Domates sosunu, minik kestiğimiz fesleğen yaprağını ve baharatlarını ekliyoruz.
  • En son ayırdığımız patlıcanı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız iç harcı patlıcan kabuğunun içine yerleştiriyoruz.
  • Küp doğradığımız beyaz peyniri ekleyip fırına atıyoruz.
  • Üzeri kızarınca yemeğimiz hazır. Deneyenlere afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025