Güveçte Türlü Tarifi
Güveçte Türlü tarifi: Güveçte Türlü için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Türlü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Güveçte Türlü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram dana kuşbaşı eti
- 2 adet havuç
- 10 adet arpacık soğan
- 7-8 adet taze fasulye
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 5-6 adet mantar
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bamya
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Güveçte Türlü tarifi nasıl yapılır?
- Patates ve havuçları iri iri doğrayın.
- Patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayın.
- Mantarların kabuklarını soyun veya nemli bir kağıt havluyla topraklarından arındırın. Ardından dilim dilim kesin.
- taze fasulyeleri de 4-5 eşit parçaya bölün.
- Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve bölmeyin.
- Bir tencerede yağı kızdırın. Etleri, havucu, bamyayı, patatesi, patlıcanı ve kabağı ekleyip hafif kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edin. 1/2 su bardağı sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin.
- Soğan ve sarımsakları ekleyin. Karışımın suyu kaynayınca ocaktan alın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Güveçlerin içine hazırladığız karışımdan dökün ve üzerine mantar ve taze fasulyeleri ekleyip yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- İşte bu kadar. Afiyetler olsun!
Güveçte Türlü tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz tüm malzemeyi karıştırarak tencerede pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendeyeleyerek fırınlayabilirsiniz.
Güveçte Türlü tarifi için servis önerisi
Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.