Güveçte Süt Helvası Tarifi
Güveçte Süt Helvası tarifi: Güveçte Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Güveçte Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 1 paket vanilya
Güveçte Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Yağı tencereye alıp erittikten sonra elediğimiz unumuzu ekliyoruz.
- Hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş sütümüzü ekliyoruz.
- Ardından yumurta sarısını ve şekerimizi atıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
- Kıvama geldikten sonra vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Güveç kaselerimize karışımı eşit şekilde boşaltıyoruz. Bu ölçülerle 10 kase çıkıyor.
- Fırın tepsisine güveçleri dizip, kaselerin yarısına gelecek şekilde suyla dolduruyoruz.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Güveçte Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Üzerinin kızarmasını daha çok isterseniz biraz daha fırında bekletebilirsiniz.