Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Süt Helvası Tarifi

Güveçte Süt Helvası

Güveçte Süt Helvası Tarifi

Güveçte Süt Helvası tarifi: Güveçte Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Süt Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
  • 1 paket vanilya

Güveçte Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Yağı tencereye alıp erittikten sonra elediğimiz unumuzu ekliyoruz.
  • Hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş sütümüzü ekliyoruz.
  • Ardından yumurta sarısını ve şekerimizi atıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Kıvama geldikten sonra vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Güveç kaselerimize karışımı eşit şekilde boşaltıyoruz. Bu ölçülerle 10 kase çıkıyor.
  • Fırın tepsisine güveçleri dizip, kaselerin yarısına gelecek şekilde suyla dolduruyoruz.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Güveçte Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Üzerinin kızarmasını daha çok isterseniz biraz daha fırında bekletebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025