Güveçte Süt Helvası Tarifi
Güveçte Süt Helvası tarifi: Güveçte Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Güveçte Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) un
- 1 paket vanilin
Güveçte Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve şekeri bir tencereye alın ve şekerler eriyene kadar ısıtın.
- Aynı zaman da başka bir ocakta tereyağı ve unu kavurun ama sadece kokusu çıkana kadar rengi dönmeyecek şekilde orta ateşte kavurmanız gerekiyor.
- Sonra süt ve unlu karışımı yavaş yavaş birbirine ekleyin ve sürekli çırpın ki topaklanma olmasın. Ardından bir taşım kaynatın göz göz olana kadar.
- Ocaktan aldıktan sonra bir paket vanilini koyup karıştırın ve porsiyonluk güveçlere pay edin. Yoksa kare borcam da olabilir.
- Fırınının sadece üst ızgara ayarını açıp 200 derecede (önceden ısıtılmış fırında) üstünü kızartın. Afiyet olsun.
Güveçte Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Unu fazla kavurmamak gerekiyor sadece rengi dönecek, o yüzden orta ateşte kavurmalısınız.
Güveçte Süt Helvası tarifi için servis önerisi
Piştikten sonra üstüne ceviz atabilirsiniz.