Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Süt Helvası Tarifi

Güveçte Süt Helvası

Güveçte Süt Helvası Tarifi

Güveçte Süt Helvası tarifi: Güveçte Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Süt Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) un
  • 1 paket vanilin

Güveçte Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve şekeri bir tencereye alın ve şekerler eriyene kadar ısıtın.
  • Aynı zaman da başka bir ocakta tereyağı ve unu kavurun ama sadece kokusu çıkana kadar rengi dönmeyecek şekilde orta ateşte kavurmanız gerekiyor.
  • Sonra süt ve unlu karışımı yavaş yavaş birbirine ekleyin ve sürekli çırpın ki topaklanma olmasın. Ardından bir taşım kaynatın göz göz olana kadar.
  • Ocaktan aldıktan sonra bir paket vanilini koyup karıştırın ve porsiyonluk güveçlere pay edin. Yoksa kare borcam da olabilir.
  • Fırınının sadece üst ızgara ayarını açıp 200 derecede (önceden ısıtılmış fırında) üstünü kızartın. Afiyet olsun.

Güveçte Süt Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Unu fazla kavurmamak gerekiyor sadece rengi dönecek, o yüzden orta ateşte kavurmalısınız.

Güveçte Süt Helvası tarifi için servis önerisi

Piştikten sonra üstüne ceviz atabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025