Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye tarifi: Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy kuru soğan (ince ince kıyılmış)
  • 100 gram sucuk
  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?

  • Geceden suda beklettiğimiz fasulyeleri öncelikle bir tencerede bir miktar su ile haşlıyoruz.
  • Güvecimize zeytinyağını koyuyoruz. zeytinyağı ısınırken soğanımızı küp küp doğruyoruz.
  • Isınan yağın içine soğanlarımızı atıp, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Bu arada sucukları irice doğruyoruz. Soğanlar pembeleşince domates ve biber salçasını güvence koyup kavuruyoruz.
  • Ardından sucukları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  • Haşlanmış fasulyeden 3 yemek kaşığı kadar bir kaba ayırıyoruz. Kalan kuru fasulyeleri güvence koyarak karıştırıyoruz.
  • Ardından güvece et suyunu bırakıyoruz.
  • Ayırdığımız 3 yemek kaşığı kadar kuru fasülyenin üzerine yemek için kullanacağımız sıcak suyun bir bardağını döküp blender ediyoruz.
  • Bu işlem kuru fasulyenizin suyun kıvamlı hale getirmenizde işinize yarayacaktır.
  • Baharatlarını ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz. Kuru fasulyemiz kaynadığında tereyağını ekleyip, kısık ateşte 10 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?

3 yemek kaşığı kadar kuru fasülyenin üzerine yemek için kullanacağımız sıcak suyun bir bardağını döküp, blender etmek fasulyenizi kıvamlı hale getirecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025