Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye tarifi: Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 100 gram sucuk
- 3 su bardağı kuru fasulye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 2 su bardağı et suyu
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Geceden suda beklettiğimiz fasulyeleri öncelikle bir tencerede bir miktar su ile haşlıyoruz.
- Güvecimize zeytinyağını koyuyoruz. zeytinyağı ısınırken soğanımızı küp küp doğruyoruz.
- Isınan yağın içine soğanlarımızı atıp, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Bu arada sucukları irice doğruyoruz. Soğanlar pembeleşince domates ve biber salçasını güvence koyup kavuruyoruz.
- Ardından sucukları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Haşlanmış fasulyeden 3 yemek kaşığı kadar bir kaba ayırıyoruz. Kalan kuru fasulyeleri güvence koyarak karıştırıyoruz.
- Ardından güvece et suyunu bırakıyoruz.
- Ayırdığımız 3 yemek kaşığı kadar kuru fasülyenin üzerine yemek için kullanacağımız sıcak suyun bir bardağını döküp blender ediyoruz.
- Bu işlem kuru fasulyenizin suyun kıvamlı hale getirmenizde işinize yarayacaktır.
- Baharatlarını ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz. Kuru fasulyemiz kaynadığında tereyağını ekleyip, kısık ateşte 10 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
3 yemek kaşığı kadar kuru fasülyenin üzerine yemek için kullanacağımız sıcak suyun bir bardağını döküp, blender etmek fasulyenizi kıvamlı hale getirecektir.