Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Sucuk Tarifi

Güveçte Sucuk

Güveçte Sucuk Tarifi

Güveçte Sucuk tarifi: Güveçte Sucuk için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Sucuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Sucuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram sucuk
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Güveçte Sucuk tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180 derecede, fansız programda ısıtarak işe başlayın.
  • Domateslerinizi iyice yıkayın ve dilimleyin.
  • Biberleri de iyice yıkayın ve orta büyüklükte parçalara bölün.
  • Soğanın kabuklarını soyun, orta kalınlıkta yuvarlaklar halinde dilimleyin.
  • Kişi sayısına göre azaltıp arttırabileceğiniz oranda sucuğu ince ince dilimleyin.
  • Ardından malzemeleri güveç kaplarının içerisine dizin.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber ilave ederek önceden ısıttığınız fırında pişmeye bırakın.
  • Tüm malzemelerin piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarın ve servis edin.

Güveçte Sucuk tarifinin püf noktası nedir?

Üzerine taze kekik, rendelenmiş kaşar peyniri ve biraz daha yağ gezdirerek pişirebilirsiniz. Peynir tercihinizi hellim peyniri gibi yağlı peynirlerden de yana kullanabilirsiniz. Ancak bu peynirleri tercih ettiğinizde yağ miktarını azaltmanızı tavsiye ediyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025