Güveçte Sebze Tarifi
Güveçte Sebze tarifi: Güveçte Sebze için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Sebze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kase
Güveçte Sebze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy kabak
- 2 adet büyük boy patlıcan
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 2 adet büyük boy patates
- 4 adet biber
- 3 adet kapya biber
- 4 gram kıyma
Güveçte Sebze tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak güveç kabı ocağa alınıp 10 dakika ısıtılır. Daha sonra soyulup küp küp doğranmış soğanı, halka şeklinde ince ince doğradığımız biberleri ve sarımsağı ölmesi için güvece alırız.
- Ölen sebzeler üzerine kıymayı ekler, kıyma renk değiştirene kadar pişirin. Daha sonra salça eklenir.
- Kabağı, patlıcanı, patatesi küp küp veya dilerseniz halka halka doğradıktan sonra pişmesi için güvecin içine alınır.
- Tuz, karabiber, yenibahar, acıbiber kısaca dilediğiniz baharatları ekler; iki su bardağı suyu (ılık veya sıcak farketmez ben ılık kullandım) ilave edilir.
- Güvecin kapağını kapatıp kontrollü bir şekilde pişmeye bırakırız. İlk on dakika yüksek ateşte kalan zamanlarda da kısık ateşte pişirebilirsiniz.
Güveçte Sebze tarifinin püf noktası nedir?
Güveç ateş altından alındıktan sonra bile sıcak kalabilmekte. Ocağı kapatsanız bile yakmadığınızdan emin olun. Suyu biterse su eklemeyi de unutmayın.
Güveçte Sebze tarifi için servis önerisi
İnce kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!