Güveçte Patates Püreli Tavuk Tarifi
Güveçte Patates Püreli Tavuk tarifi: Güveçte Patates Püreli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Patates Püreli Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Güveçte Patates Püreli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Püre İçin:
- 5 adet orta boy haşlanmış patates
- 50 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Tavuk Sote İçin:
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 750 gram tavuk göğsü
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
Beşamel Sos İçin:
- 50 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Patates Püreli Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış patateslere tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Eziciyle püre haline getirin, güveçlere paylaştırın ve kaşıkla düzeltin.
- Tavukları suyunu çekene kadar pişirin, üzerine havuç ve salçayı koyup kavurun. Su ekleyip karıştırın.
- Bezelyeleri ekleyin, en son baharatları koyup altını kapatın. Güveçteki pürelerin üzerine tavuk soteyi paylaştırın.
- Bir tavada tereyağını eritin, unu ilave edip karıştırın. Göz göz olunca süt ve tuz ilave edin, kaynayınca kapatın. Kıvamı koyu gelirse süt ilave ederek istediğiniz kıvamı yakalayın.
- Tavuk sotenin üzerine beşamel sosu ve onun da üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dağıtın. Fırın tepsisinin içine güveçleri yerleştirin, tepsiye bir bardak su koyun.
- 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.