Güveçte Minik Ekmek Tarifi
Güveçte Minik Ekmek tarifi: Güveçte Minik Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Minik Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Güveçte Minik Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 silme yemek kaşığı şeker
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4,5 su bardağı un (aldığı Kadar)
Güveçte Minik Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba ılık suyu alıyoruz. Üzerine un, maya, şeker ve tuz karışımını döküyoruz. (Instant mayaları suda eritmek gerekmiyor. Yaş maya kullanırsanız şekerle suda eritip 10 dakika aktifleşmesini bekleyin.)
- Unu dikkatli ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın, çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- En son elinizle toparlayın 40 dakika mayalandırın.
- Daha sonra tezgahı unlayıp parçalar koparın. Una bulayarak parmak uçlarınızla birkaç defa katlayıp güveçlere koyun. (Güvece yağlı kağıt koyun ya da un serpin, çıkarması zor olmasın.)
- 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzerileri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca parmak uçlarınızla su serpiştirin, temiz bir bezle örtün. Soğumaya yakın kalıplardan çıkarın. Afiyet olsun.
Güveçte Minik Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz yarım paket yaş maya da kullanabilirsiniz.