Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Minik Ekmek Tarifi

Güveçte Minik Ekmek

Güveçte Minik Ekmek Tarifi

Güveçte Minik Ekmek tarifi: Güveçte Minik Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Minik Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Minik Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4,5 su bardağı un (aldığı Kadar)

Güveçte Minik Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba ılık suyu alıyoruz. Üzerine un, maya, şeker ve tuz karışımını döküyoruz. (Instant mayaları suda eritmek gerekmiyor. Yaş maya kullanırsanız şekerle suda eritip 10 dakika aktifleşmesini bekleyin.)
  • Unu dikkatli ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın, çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • En son elinizle toparlayın 40 dakika mayalandırın.
  • Daha sonra tezgahı unlayıp parçalar koparın. Una bulayarak parmak uçlarınızla birkaç defa katlayıp güveçlere koyun. (Güvece yağlı kağıt koyun ya da un serpin, çıkarması zor olmasın.)
  • 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzerileri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca parmak uçlarınızla su serpiştirin, temiz bir bezle örtün. Soğumaya yakın kalıplardan çıkarın. Afiyet olsun.

Güveçte Minik Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz yarım paket yaş maya da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025