Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Levrek Kavurma Tarifi

Güveçte Levrek Kavurma

Güveçte Levrek Kavurma Tarifi

Güveçte Levrek Kavurma tarifi: Güveçte Levrek Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Levrek Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Levrek Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram fileto levrek balığı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 10 adet kültür mantarı
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Güveçte Levrek Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Balığı temizleyip, kılçık ve kafa kısmını çıkarttıktan sonra elde ettiğiniz fileto levrek balığını küçük küpler halinde kesin.
  • Sarımsak ve arpacık soğanların kabuklarını soyun. Üzerini nemli bir bezle silip, arzuya göre sap kısımlarını çıkarttığınız mantarları ortadan ikiye kesin.
  • Kabuğunu soyduğunuz domatesi küp şeklinde doğrayın. Uç kısımlarını aldığınız yeşil biberleri iri iri kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin.
  • Bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında dilimlenmiş sarımsak ve bütün haldeki arpacık soğanları 2-3 dakika kadar soteleyin.
  • Küçük küpler halinde kestiğiniz levrek filetoyu katıp, soteleme işlemini yüksek ateşte sürdürün.
  • Sırasıyla; doğranmış mantar ve yeşil biberleri ilave edin. Taze çekilmiş tane karabiber ve soya sosunu ekleyin.
  • Kendi suyu ile kavurmaya lezzet verecek domates küpleri, pul biber ve kekiği kattıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
  • Küçük parçalara ayırdığınız tereyağını güveç kabına aldığınız levrek kavurma üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika daha pişirdiğiniz balığı sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Güveçte Levrek Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Sebze ve kuşbaşı kesilmiş balık parçalarını yüksek ateşte, kısa sürede soteledikten sonra pişirme işlemine güveç kabında ve fırında devam etmeniz yemeğin lezzetini olumlu yönde etkileyecektir.Arpacık soğanları kısa bir süre sıcak suda beklettiğiniz takdirde kabukları çok çabuk soyulacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025