Güveçte Kuru Fasulye Tarifi
Güveçte Kuru Fasulye tarifi: Güveçte Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Kuru Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Güveçte Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kuru fasulye ( dermason veya ispir)
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- 4 adet sivri biber
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 6 su bardağı et suyu veya sebze suyu ( yoksa normal su)
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Güveçte Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Kuru fasulyeleri bir gece önceden veya en az 6 saat önceden ıslatın.
- Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
- Domateslerin kabuğunu soyup, minik minik küp küp doğrayın.
- Fırını 170 derecede ısıtın, güvecinizi yağlayıp fırının içene koyun.
- Önceden ısladığınız fasulyeleri yarı haşlamak üzere suyla beraber ocağa alın.
- Bu arada sıvıyağı bir tencerede kızdırın, kuzu etlerini kavurmaya başlayın.
- Kuzu etleri kavrulduğunda kenara alın, aynı tencerede soğanları soteleyin.
- Soğanların üzerine tereyağını ekleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsakları da ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Salçaları ekleyin ve salçayı yakmadan kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salçanın kokusu çıkınca, domates ve biberleri de ekleyin, domatesler yumuşayana kadar soteleyin.
- Isınmış güveci fırından dikkatlice çıkarın.
- Önceden kavurduğunuz kuzu etini, yarım haşladığınız kuru fasulyeyi(suyuyla birlikte) ve soğan domates karışımını güveçte harmanlayın. Tuz ve biberini de ekleyip şöyle bir karıştırın.
- Önceden 170 derece ısıttığınız fırında, güvecin kapağı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin.
Güveçte Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Kuru fasulyeleri ıslatırken içerisine 1 bardak süt, 1/2 bardak soda koyarsanız yerken gaz yapmaz.