Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Köfte Tarifi

Güveçte Köfte

Güveçte Köfte Tarifi

Güveçte Köfte tarifi: Güveçte Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köfte için:

  • 600 gram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
  • 1 adet orta boy soğan suyu (rendeleyip suyunu sıkın)
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber

Domates sos içi:

  • 1/3 su bardağı et suyu
  • 5-6 adet cherry domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı et suyu
  • 2 dal kereviz sapı
  • 2-3 dal biberiye
  • 2-3 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Güveçte Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Köfte malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp 10-15 dakika kadar yoğurun. Sonra biraz dinlenmesi için üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına atın.
  • Bu arada soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın, kereviz saplarını iri iri kesin ve domatesi soyup, çekirdekli kısımlarını atıp küp küp doğrayın.
  • Sıvı yağı döküm bir tencereye (yoksa normal tava da yapıp sonra güveçe alırsınız.) alıp üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip sotelemeye başlayın. Soğanlar hafif yumuşayınca tereyağını ve sarımsakları da ekleyin.
  • Sarımsak ve soğanlar iyice yumuşadıktan sonra salçayı ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Salçanın kokusu çıkınca doğradığınız domatesleri de ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Daha sonra kereviz saplarını, kekik, biberiye ve tuzu da ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Ocağı iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın ve tıkırdamaya bırakın.
  • Köftelik kıymayı buzdolabından çıkarın ve cevizden daha iri parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Eğer döküm tencereniz varsa pişirmeye onun içine ocakta devam edebilirsiniz. Yoksa hazırladığınız sosu güvece alır, köftelerinizi içine yerleştirir, güvecin ağzını alüminyum folyoyla iyice kapatır ve fırına atarsınız.
  • Köftelerinizi sosun içerisine yerleştirin. Fırındaysa önceden ısınmış fırında 165 derecede; ocaktaysa en kısık ateşte üzerleri kapalı bir şekilde 45 dakika pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025