Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi
Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote tarifi: Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet tavuk göğsü (500 g)
- 1 adet soğan (orta boy)
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 200 gram mantar
- 1 tatlı kaşığı (silme) kekik
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/6 dilim limon
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı, kapya ve yeşil biberi ince uzun olarak jülyen doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini alın ve küp küp doğrayın. Sarımsaığı da dilimleyin.
- Mantarını bir peçete veya mutfak beziyle temizleyin. Sap kısımlarıyla ince ince dilimleyin.
- Tavaya zeytinyağını alarak ısıtın, öncelikle küp küp doğradığınız tavuğu ekleyip 1-2 dakika kadar orta-yüksek ateşte soteleyin. Ardından soğan ve sarımsağı ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Kapya ve yeşil biberleri de ekleyin.
- Sırasıyla mantar ve domatesi ekleyip sotelemeye devam edin, en son tüm baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın ve yüksek ateşte suyunu bir miktar çekene dek pişmeye bırakın.
- 3-4 dakika yüksek ateşte karıştırarak soteledikten sonra güveç kaplara eşit şekilde dağıtın. Güveç kapları da fırın tepsisine yerleştirin.
- Rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerini kaplayacak şekilde serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında ilk olarak 10 dakika pişirin.
- Ardından sadece ızgara (üst ayar) kullanarak 5-8 dakika arası üzeri kızarıncaya dek kontrollü olarak pişirmeye devam edin. Afiyet olsun!