Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi

Güveçte Kaşarlı Kavurma

Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi

Güveçte Kaşarlı Kavurma tarifi: Güveçte Kaşarlı Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Kaşarlı Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Kaşarlı Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 60 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  • Domatesin de kabuklarını orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
  • Bir tencerenin içerisine alın. Soğan ve tereyağını içine aktarın.
  • Güzelce kavurun ve etleri ilave ederek kavurun. İçerisine domateslerini ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Ardından tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika kadar et suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Pişmeye yakın baharatlarını, tuzunu ve salçasını ilave ederek karıştırın, bir müddet daha piştikten sonra ocaktan alın.
  • Bir güveç kabın içine pişmiş etleri aktarın. Üzerine kaşar peyniri serpin. 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Güveçte Kaşarlı Kavurma tarifi için servis önerisi

Dilerseniz üzerine bir miktar daha tereyağı ilave edebilir, közlenmiş biberle süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025