Güveçte Kaşarlı Humus Tarifi
Güveçte Kaşarlı Humus tarifi: Güveçte Kaşarlı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Kaşarlı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Güveçte Kaşarlı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus için:
- 2 su bardağı nohut (haşlanmış kabukları soyulmuş)
- 3/4 su bardağı tahin (bir yarım+bir çeyrek)
- 1 adet limon suyu
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 dilim kaşar peyniri (ya da rendelenmiş)
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Güveçte Kaşarlı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Kaşar peynir ve sıcak su dışındaki tüm humus malzemelerini mutfak robotuna ekliyoruz.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar robotta eziyoruz.
- Bu aşamada tahin eklediğimiz bardak ile sıcak suyu ölçüp robota suyu ekliyoruz.
- Tekrar pürüzsüz bir kıvam alana kadar robottan geçiriyoruz.
- Humusumuz hazır, güveç kaba bir miktar humus ekliyoruz.
- Üzerine kaşar peynir ekleyip kaşarın üzerini de humusla kaplıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında humusun üzeri kabuklaşıp kaşar peynir eriyene kadar ortalama 15 dakika pişiriyoruz.
- Zeytinyağına baharatları ekleyip kısık ateşte kavurup üzerinin sosunu hazırlıyoruz. Sosu üzerine döküp sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.