Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Kaşarlı Humus Tarifi

Güveçte Kaşarlı Humus

Güveçte Kaşarlı Humus Tarifi

Güveçte Kaşarlı Humus tarifi: Güveçte Kaşarlı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Kaşarlı Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Kaşarlı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Humus için:

  • 2 su bardağı nohut (haşlanmış kabukları soyulmuş)
  • 3/4 su bardağı tahin (bir yarım+bir çeyrek)
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 dilim kaşar peyniri (ya da rendelenmiş)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Güveçte Kaşarlı Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Kaşar peynir ve sıcak su dışındaki tüm humus malzemelerini mutfak robotuna ekliyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar robotta eziyoruz.
  • Bu aşamada tahin eklediğimiz bardak ile sıcak suyu ölçüp robota suyu ekliyoruz.
  • Tekrar pürüzsüz bir kıvam alana kadar robottan geçiriyoruz.
  • Humusumuz hazır, güveç kaba bir miktar humus ekliyoruz.
  • Üzerine kaşar peynir ekleyip kaşarın üzerini de humusla kaplıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında humusun üzeri kabuklaşıp kaşar peynir eriyene kadar ortalama 15 dakika pişiriyoruz.
  • Zeytinyağına baharatları ekleyip kısık ateşte kavurup üzerinin sosunu hazırlıyoruz. Sosu üzerine döküp sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025