Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi

Güveçte Etli Kuru Fasulye tarifi: Güveçte Etli Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Etli Kuru Fasulye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Etli Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250-300 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet kırmızı biber (kurutulmuş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Güveçte Etli Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?

  • Geceden fasulyelerimizi yaklaşık bir litre su ile ıslıyoruz.
  • Güveç tenceremizi ocağımıza alıp yağımızı ve ince doğranmış kuru soğanları ekleyip yaklaşık 5-6 dakika kavuruyoruz.
  • Daha sonra parça etlerimizi de ekleyip, etlerimiz pişinceye kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Etlerimizin piştiğinden emin olduktan sonra sırasıyla domates ve biber salçalarını ekleyip yaklaşık 5 dakika daha kavuruyoruz.
  • Isladığımız fasulye ve kuru biberleri ekleyip, tuz ve karabiberini de ekleyip, 6-7 bardak su ilave edip, ağır ateşte pişiriyoruz.
  • Kısık ateşte ağır ağır piştikten sonra yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis edilmeli. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025