Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi
Güveçte Etli Kuru Fasulye tarifi: Güveçte Etli Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Etli Kuru Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Güveçte Etli Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 250-300 gram kuzu kuşbaşı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet kırmızı biber (kurutulmuş)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Güveçte Etli Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Geceden fasulyelerimizi yaklaşık bir litre su ile ıslıyoruz.
- Güveç tenceremizi ocağımıza alıp yağımızı ve ince doğranmış kuru soğanları ekleyip yaklaşık 5-6 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra parça etlerimizi de ekleyip, etlerimiz pişinceye kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Etlerimizin piştiğinden emin olduktan sonra sırasıyla domates ve biber salçalarını ekleyip yaklaşık 5 dakika daha kavuruyoruz.
- Isladığımız fasulye ve kuru biberleri ekleyip, tuz ve karabiberini de ekleyip, 6-7 bardak su ilave edip, ağır ateşte pişiriyoruz.
- Kısık ateşte ağır ağır piştikten sonra yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis edilmeli. Afiyet olsun.