Güveçte Et Tarifi
Güveçte Et tarifi: Güveçte Et için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Et nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Güveçte Et yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 15-20 adet arpacık soğan (soyulmuş)
- 4 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 3 adet orta boy domates
- 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1 adet sivri biber
- 2 adet çeri domates
Güveçte Et tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve etleri alın. Yüksek ateşte, rengi dönene kadar soteleyin.
- Ardından içerisine soğanları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Soğanlar hafif yumuşamaya başladığında irice doğradığınız biberleri ilave edin. 2-3 dakika boyunca kavurmaya devam edin.
- Biber salçasını ekleyin.
- Ardından küçük küçük doğradığınız sarımsağı ekleyin.
- Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ilave edin.
- Baharatlarını ve suyunu da ekledikten sonra 1-2 dakika boyunca karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Üzerini kapatarak kısık ateşte suyunu hafif çekene dek, yaklaşık 10-15 dakika boyunca pişirin.
- Güveç kalıplarına eşit olarak paylaştırdığınız et soteyi, üzerine birer dilim domates ve biber koyarak süsleyin.
- Ardından güveçlerin üzerini kapatın ve 180 derecede ısıtılmış fırında etler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Güveçte Et tarifinin püf noktası nedir?
Etleri öncesinde mühürleyerek pişirmeye özen gösterin.