Güveçte Elmalı Kek Tarifi
Güveçte Elmalı Kek tarifi: Güveçte Elmalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Elmalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Güveçte Elmalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 6 adet orta boy  elma
- 6 yemek kaşığı  toz şeker
- 1/2 çay kaşığı  toz tarçın
Kek için:
- 4 yemek kaşığı  yumuşak tereyağı
- 8 silme yemek kaşığı  toz şeker
- 4 yemek kaşığı  sıcak su
- 2 adet orta boy  yumurta
- 12 silme yemek kaşığı  un
- 1 paket  kabartma tozu
- 1 paket  vanilin
Süslemek için (opsiyonel):
- 1 adet  elma
- 2 yemek kaşığı  toz şeker
Karamel için (opsiyonel):
- 4 yemek kaşığı  toz şeker
- 1 yemek kaşığı  tereyağı
Üzeri için (opsiyonel):
- 1 yemek kaşığı  pudra şekeri
Güveçte Elmalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup ufak küpler halinde doğrayın ve toz şekerle birlikte orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Elmalarınız çok kuru olursa az miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Tarçını da ekleyip elmaları ocaktan alın.
- Kek harcı için derin bir kap içerisinde tereyağı ve şekeri çırpın. Karışıma sıcak suyu da ekleyip köpük halini alana kadar çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları da ekleyip tamamen kabarık ve homojen bir hal alınca karışıma vanilya, kabartma tozu ve azar azar un ekleyip koyu ve akışkan olmayan bir harç elde edin.
- Elmalı karışımı güveçlerin tabanına paylaştırın üstlerini kapatacak şekilde kek harcıyla kaplayın ve düzleştirin.
- Süslemek için başka bir elmadan ince dilimler kesin ve kek harcının üzerine yelpaze gibi yerleştirip, bastırın ve üzerine hafifçe şeker serpin.
- Güveçleri önceden 180 derecede ısıtılmış fanlı fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kekleri hafifçe dinlendirip ılık ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz lezzeti arttırmak için kalın tabanlı bir tavada şekeri karamel haline getirin ve ocaktan aldıktan sonra içerisine oda sıcaklığında tereyağı ekleyip basit bir sos hazırlayıp kekinize sunum aşamasında ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Güveçte Elmalı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Karamel sosunuz kesilirse içerisine 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyip karıştırırsanız tekrar pürüzsüz ve parlak hale geldiğini göreceksiniz.