Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Ekmek Tarifi

Güveçte Ekmek

Güveçte Ekmek Tarifi

Güveçte Ekmek tarifi: Güveçte Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Güveçte Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Önce un yoğurma kabına konur.
  • Ortasına su, şeker, tuz, yağ ve maya konup yoğurulur.
  • Hamurun yumuşak kıvamlı olması sağlanmalı.
  • Hamur ılık bir yerde kabarana kadar bekletilir.
  • Yağlanıp unlanan güveç kaplarına 6 eşit parçaya ayrılan hamurlar konarak 10 15 dakika bekletilir.
  • Ortasına bıçakla bir çizik atılır ve üzerine sulandırılmış pekmez sürülüp 200 dereceli fırında 25 dakika pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Güveçte Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru güveç kaplarına koyduktan sonra kabarmasını bekleyin ve kabarınca dokunmadan fırına koyun. Su yerine ayran da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025