Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güveçte Dana Kavurma Tarifi

Güveçte Dana Kavurma

Güveçte Dana Kavurma Tarifi

Güveçte Dana Kavurma tarifi: Güveçte Dana Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Dana Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güveçte Dana Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kavurmalık dana eti
  • 1 yemek kaşığı sana margarin
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Güveçte Dana Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Kavurmalık etleri büyük büyük parçalar halinde doğrayın.
  • Etleri ölçülü suyla haşlayın.
  • Domates ve biberi margarinle kavurun ve haşlanmış, suyunu çekmiş etleri ilave edin.
  • 5 dakika tuz ve karabiberini ilave edip kavurun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin. İşte bu kadar afiyetler olsun.

Güveçte Dana Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Etlerinizin haşlama suyuna tuz koymak etlerinizin sertleşmesini sağlayacaktır. O yüzden kavurma aşamasında tuz ilave etmelisiniz.

Güveçte Dana Kavurma tarifi için servis önerisi

Fırına atmadan önce cherry domates ilave edebilir ve onları da fırınlayabilirsiniz. Yemeğinizi servis etmeden önce maydanoz serperek yemeği renklendirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025