Güveçte Çipura Tarifi
Güveçte Çipura tarifi: Güveçte Çipura için gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Çipura nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Güveçte Çipura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet çipura
- 2 adet kapya biber
- 4-5 adet tatlı sivri biber
- 1 adet limon
- 2 adet orta boy domates
- 5 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 adet defne yaprağı
- 2 adet büyük boy patates (arzuya göre)
- 1 adet soğan (arzuya göre)
- 5 diş sarımsak (arzuya göre)
Güveçte Çipura tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle balıklarımızı temizledikten sonra, birbirinde ayırmayacak şekilde yarım kesiyoruz.
- Kesilen yerden, içlerini çok hafif yağlayarak tuz ve karabiber serpiştiriyoruz.
- Arasına 1 er adet defne yaprağı, doğranmış sarımsak, yarım dilim limon ekliyor ve balığımızı kapatıyoruz.
- Hafif bir şekilde yağladığımız güvecin içine balıklarımızı yerleştiriyoruz.
- Yarım çay bardağı sıvı yağı tavada biraz kızdırdıktan sonra biberlerimizi güzelce soteliyoruz.
- Burada isteğe bağlı olarak malzemeler içerisine, soğan veya sarımsakta eklenebilir.
- Elde ettiğimiz soteyi, balıklarımızın etrafını dolduracak şekilde güvece ekliyoruz.
- Balıkların etrafına dilimlenmiş domates, üzerilerine dilimlenmiş limonu ekledikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece ısıda 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.
- Bu kısımda ise, isteğe göre patates, soğan ve sarımsaktan oluşan lezzetleri fırın tepsimize ekleyip, balıklarımızla birlikte pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Güveçte Çipura tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz son 5 dakika kala üzerine tereyağı bırakabilirsiniz. Ayrıca, kendi mısır ekmeğinizi yaparak balığınızla birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.