Güveç Pide Tarifi
Güveç Pide tarifi: Güveç Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Güveç Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Güveç Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 500 gr. un
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 200 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Güveç Pide tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için suyun içine şeker, maya ve zeytinyağını koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Unu derin bir kaba alın ve azar azar sıvı karışımdan ekleyin.
- Hamur hafifçe toparlanmaya başlayınca sıvı eklemeyi bırakın. Hafifçe unlanmış bir tezgahta hamuru pürüzsüz olana kadar yoğurun ve hafifçe yağlayıp üstü kapalı şekilde bir saat kadar mayalamaya bırakın.
- Soğan ve domatesleri rendeleyin, üstlerine kıymayı ve tuzu koyup yoğurun. Karışımın hafif cıvık bir kıvamda olması gerekli bu kıvamı yakalamak için biraz daha domates rendesi ya da su ekleyebilirsiniz.
- Mayalanan hamuru hafifçe yağladığımız tezgahta on bezeye bölün ve yuvarlayın. Bezeleri merdane yardımı ile yaklaşık 20 santimetrelik uzun parçalar halinde açın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Tepsideki hamurların üzerine kenarları boşta bırakacak şekilde bir mandalina büyüklüğünde harç alıp yayın.
- Hamurları tezgahta 5 dakika beklettikten sonra 230-240 derecede ısıttığınız fırının taban kısmına yerleştirin.
- İlk beş dakikadan sonra ara ara pidelerin tabanını kaldırıp kontrol edin. Tabanı renk alan pideleri çıkartın kenarlarına hemen zeytinyağı sürün ve üstlerine kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.