Gurme Sütlaç Tarifi
Gurme Sütlaç tarifi: Gurme Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Gurme Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Gurme Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sütlaç İçin:
- 1 çay bardağı arborio pirinci
- 1 tutam safran
- 4 adet yumurta (birinin beyazı kullanılmayacak)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 litre manda sütü
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi sütü
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 adet çubuk vanilya
- 100 gram badem unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı turna yemişi (cranberry)
Üzeri İçin:
- 1/4 adet muskat cevizi rendesi
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Süslemek İçin:
- 1 paket frenk üzümü
- 1 paket kurutulmuş portakal dilimi
- 1 paket altın çilek
- 1 paket file antep fıstığı
- 1 adet hindistan cevizi
- 1 paket turna yemişi (cranberry)
Gurme Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Safranı bir miktar suda, suya rengini verene dek bekletin.
- Manda sütünün içerisine vanilya tohumları ve çubuğunu ilave edip bekletin.
- Arborio pirincini 2 çay bardağı su ve tarçın çubuğuyla birlikte, çok az yumuşayana dek pişirin.
- Bir kasede yumurta ile şekeri çırpın. Üzerine tüm sütleri, kremayı ve badem ununu ilave edip güzelce karıştırın. Son olarak safranı da ilave edip karıştırdıktan sonra fırın kaplarına pay edin.
- Üzerlerine turna yemişi ekledikten sonra muskat cevizi rendeleyin. Fırın tepsisine su ekleyin ve kapları içerisine yerleştirin. Üzerlerine bir parça tereyağı bırakın.
- 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kaseleri fırından çıkarın ve oda sıcaklığına geldikten sonra önce ilk ısısı çıkana dek oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından buzdolabında en az 2 saat bekletin.
- Servis etmeden önce esmer şeker ve toz tarçını karıştırıp pürmüzle yakın.
- Frenk üzümü, portakal dilimleri, Hindistan cevizi parçaları, turna yemişi, file Antep fıstığı ve altın çilekle bir buket oluşturup servis edin. Afiyet olsun.