Gurme Ekmek Tarifi
Gurme Ekmek tarifi: Gurme Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Gurme Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Gurme Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karamelize Soğan İçin:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet soğan (piyazlık doğranmış)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 kahve fincanı su (karamelize olana kadar azar azar eklenecek)
Tavuk İçin:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 350 gram tavuk göğsü (küp doğranmış, unlanmış)
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 tatlı kaşığı köri
Tartar Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 demet dereotu (doğranmış)
- 5 adet kornişon salatalık turşusu (küçük doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Diğer Malzemeler:
- 1 adet baget ekmek
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 200 gram kaşar peyniri (dilimlenmiş)
- 4 yemek kaşığı mozarella peyniri (rendelenmiş)
Gurme Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Karamelize soğanı hazırlamak için geniş bir tavada tereyağı ve sıvı yağı kızdırın.
- Üzerine piyazlık soğanı ve şekeri ekleyip kısık ateşte ağır ağır karamelize olana kadar pişirin. Soğan suyunu salıp çektikten sonra ara ara tavaya su ekleyin. Karamelize olana kadar bu işlemi uygulayın ve ocaktan alın.
- Ayrı bir tavada yağı kızdırın ve unlanmışi küp doğranmış tavukları kızartın. Baharatlarını ekleyip tekrar kavurun ve piştikten sonra ocaktan alın.
- Tartar sosu hazırlamak için bir kasede mayonez, yoğurt, sarımsak, doğranmış kornişon turşu, dereotu ve tuzu karıştırın.
- Baget ekmeğini hem ortadan hem de yatay olarak ikiye bölün. İç kısımlarına labne peyniri sürünb ve dilimlenmiş kaşarları dizin.
- Ardından sırasıyla karamelize soğan, kızarmış tavuk parçaları ve rendelenmiş mozarella peynirini ekleyip, 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak, tartar sosuyla birlikte servis edin.