Gullurikya Tarifi
Gullurikya tarifi: Gullurikya için gerekli malzemeler nelerdir? Gullurikya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Gullurikya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2/3 su bardağı su
Pişirmek için:
- 1 su bardağı harnup pekmezi
- 1/2 su bardağı su
Gullurikya tarifi nasıl yapılır?
- Un, yağ ve suyu karıştırıp yoğurarak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve iki elinizin arasında yuvarlayarak bir ip gibi uzatın. Ardından hamuru spiral şeklinde dolayarak gullurikyanın şeklini verin.
- Bir tencerede su ve pekmezi kaynatın. Kaynayan pekmezli suya hazırladığınız hamurları atın ve bu şekilde yaklaşık 20 dakika kaynatın.
- Pişirme süresinin sonunda gullurikyalarınızı tencereden alın ve servis edin.
Gullurikya tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun kıvamını ayarlayabilmek için un veya su ilavesi yapabilirisiniz. Pişirmek için kullanılan harnup pekmezi, bu tatlının olmazsa olmazı, yerine başka bir pekmez kullanırsanız, orjinal tadını bulamazsınız.