Gullurikya Tarifi
Gullurikya tarifi: Gullurikya için gerekli malzemeler nelerdir? Gullurikya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Gullurikya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2/3 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı harnup pekmezi
Gullurikya tarifi nasıl yapılır?
- 2/3 su bardağı suyu, sıvı yağı derin bir kaseye alın.
- Unu azar azar ekleyerek karıştırın. Tüm unu birden eklerseniz hamurunuz topaklanabilir ve istediğiniz şekli almaz. Bu sebeple unu azar azar ekleyerek hamuru toparlamaya özen gösterin.
- Ele yapışmayan kulak memesinde bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Bu hamuru tezgaha alın ve elinizle bir ip gibi uzatın ve uzun bir silindir hazırlayın.
- Silindiri içten dışa doğru katlayarak spiral şeklini verin. Hamurları bu şekilde hazırlayın.
- Bir tencerede yarım su bardağı suyu kaynatın. İçerisine pekmezi ekleyin ve karıştırın.
- Hazırladığınız hamurları karışımın içerisine ekleyin ve 20-25 dakika kadar pişirin.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.