Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gullurikya Tarifi

Gullurikya

Gullurikya Tarifi

Gullurikya tarifi: Gullurikya için gerekli malzemeler nelerdir? Gullurikya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gullurikya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2/3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı harnup pekmezi

Gullurikya tarifi nasıl yapılır?

  • 2/3 su bardağı suyu, sıvı yağı derin bir kaseye alın.
  • Unu azar azar ekleyerek karıştırın. Tüm unu birden eklerseniz hamurunuz topaklanabilir ve istediğiniz şekli almaz. Bu sebeple unu azar azar ekleyerek hamuru toparlamaya özen gösterin.
  • Ele yapışmayan kulak memesinde bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Bu hamuru tezgaha alın ve elinizle bir ip gibi uzatın ve uzun bir silindir hazırlayın.
  • Silindiri içten dışa doğru katlayarak spiral şeklini verin. Hamurları bu şekilde hazırlayın.
  • Bir tencerede yarım su bardağı suyu kaynatın. İçerisine pekmezi ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız hamurları karışımın içerisine ekleyin ve 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025