Güllaçlı Dondurma Tarifi
Güllaçlı Dondurma tarifi: Güllaçlı Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaçlı Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Güllaçlı Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dondurma için:
- 1/2 litre süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 tepeleme çay kaşığı salep
- 2 çorba kaşığı gül suyu
Güllaçlar için:
- 1/2 litre süt
- 3 adet güllaç yaprağı
Güllaçlı Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Güllaç yapraklarını yarım litre süt ile ıslatıp bir kenarda bekletin.
- Süt, gül suyu ve salebi orta boy bir kaba alın ve güzelce çırpın.
- Islattığınız güllaç yapraklarını bu karışıma ilave edin.
- Dondurma makineniz varsa : Makinenizin talimatları doğrultusunda tüm karışımı dondurma haznesine koyup 15 dakika orta devirde karışım yoğunlaşana kadar işleyin. 24 saat derin dondurucuda beklettikten sonra servis edin.
- Dondurma makineniz yoksa : Tüm işlemlerden önce büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletin.
- Derin dondurucudan buzlu kabımızı alıp, buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp, tahta kaşık yardımıyla 15 dakika boyunca hızlı bir şekilde karıştırın.
- Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dilendirmeye bırakın. Dondurma kıvamı aldığında afiyetle tüketin.
Güllaçlı Dondurma tarifi için servis önerisi
Üzerini çilek, nane yaprakları ya da sevdiğiniz herhangi bir meyve ile süsleyerek servis edebilirsiniz.