Güllaç Şöbiyet Tarifi
Güllaç Şöbiyet tarifi: Güllaç Şöbiyet için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç Şöbiyet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Güllaç Şöbiyet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dolgusu İçin:
- 4 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Diğer Malzemeler:
- 3 adet güllaç yaprağı
- 4 yemek kaşığı antep fıstığı
- 2 su bardağı kaynar süt (güllaç yapraklarını ıslatmak için)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Güllaç Şöbiyet tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve suyu derin bir tencereye alın ve kaynatın.
- Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 10-12 dakika daha özleşene kadar kaynatmaya devam edin.
Güllaç Şöbiyet tarifi için servis önerisi
Kaymakla servis ederek bu yoğun lezzeti hafifletebilirsiniz.