Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güllaç Şöbiyet Tarifi

Güllaç Şöbiyet

Güllaç Şöbiyet Tarifi

Güllaç Şöbiyet tarifi: Güllaç Şöbiyet için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç Şöbiyet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güllaç Şöbiyet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dolgusu İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Diğer Malzemeler:

  • 3 adet güllaç yaprağı
  • 4 yemek kaşığı antep fıstığı
  • 2 su bardağı kaynar süt (güllaç yapraklarını ıslatmak için)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Güllaç Şöbiyet tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve suyu derin bir tencereye alın ve kaynatın.
  • Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 10-12 dakika daha özleşene kadar kaynatmaya devam edin.

Güllaç Şöbiyet tarifi için servis önerisi

Kaymakla servis ederek bu yoğun lezzeti hafifletebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025