Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Güllaç Sarma Tarifi

Güllaç Sarma

Güllaç Sarma Tarifi

Güllaç Sarma tarifi: Güllaç Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Güllaç Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Güllaç Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram güllaç yaprağı
  • 750 mililitre süt
  • 110 gram şeker (5 dolu yemek kaşığı)
  • 1/2 paket vanilin

İçi için:

  • 1 avuç ceviz içi (iri parçalanmış)
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Güllaç Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker, süt bir sos tenceresine alınır ve yoğurt mayalanacak o ısıya gelinceye kadar ısıtılır. (Parmağı hafif ısıracak bir sıcaklık olmalı.) Altı kapatılır, vanilyası eklenir karıştırılır.
  • Düz bir tepsiye biraz süt dökülür ve güllaç yaprağı üzerine konulur. Normalde tepsiye yapılırken parlak kısmı size bakacak şekilde yapraklar yerleştirilir burada tam tersi, alta bakacak çünkü sarma işlemi yapacağımız için zaten o kısım dışarıya bakmış olacak.
  • Üzerine tekrar süt gezdirilir, kıtır yerleri kalmayacak şekilde sütle banyo yaptırılır. Diğer ikinci kat üzerine konulur ve tekrar süt banyosu :)
  • Hindistan cevizi ile karıştırdığımız cevizler geniş olan kısma uzunlamasına yerleştirilir ve dikkatlice sarılır. Ardından rulo haline getirilir.
  • Oda ısısında şerbetini iyice çektikten sonra buzdolabında dinlendirin üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin. Ben donmuş vişne ve fıstık kullandım.

Güllaç Sarma tarifinin püf noktası nedir?

Bir adet güllaç sarması için iki parça üst üste gelmeli ki sararken dağılmasın. Özellikle küçük paket aldım zaten bölünmüş olarak hazır oluyor. Tüm porsiyonlar için işlemler bittiğinde kenarda kalan sütleri ara ara üzerlerinden mutlaka gezdirin ki şerbeti içine iyice çeksin. Hatta ben bir ara alt üst çevirdim (çok dikkatli olun dağıtmayın.) Üstte kalan kısımları da çok güzel çekti şerbetini.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025